|
T.C. ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL İLETİŞİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNERGESİ
BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi iç ve dış paydaşları ile iletişimin artırılması ve tanıtımı ile ilgili olarak yürütülen halkla ilişkiler, medya, tasarım ve protokol alanındaki faaliyetler arasında koordinasyonu sağlamak, işlevselliği ve üretkenliği artırmak, çözüm önerileri geliştirmek için gerekli planlama, uygulama ve denetim görevini yerine getirmek amacıyla oluşturulan “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin çalışma ve organizasyon yapısına dair esaslarını belirlemektir. Kapsam Madde 2- Bu yönerge “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin nitelikleri, organları ve işleyişi ile ilgili genel ilkeleri kapsar. Dayanak Madde 3- Bu yönerge; 1 Aralık 2018 tarih ve 30612 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır. İKİNCİ BÖLÜM Tanımlar Organlar ve Nitelikler Tanımlar Madde 4- Bu yönergede geçen;
ifade eder. Organlar Madde 5- Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezinin organları şunlardır:
Kurumsal İletişim Koordinatörü Madde 6- Merkez bünyesindeki birimlerle koordinasyon ve iletişimi yürütmek üzere konuyla ilgili personel arasından Müdür tarafından görevlendirilir. Koordinatör, Merkez bünyesindeki birimler arasında eşgüdümü sağlar ve iletişimi yürütür. Madde 7- Koordinatörün görevleri şunlardır:
Basın-Halkla İlişkiler Birimi Madde 8- Üniversitenin iç ve dış paydaşları ile ilişkileri açısından ihtiyaç duyulan projelerin hazırlanmasını üstlenen birim sorumlusu, koordinatör ve diğer birimlerin sorumluları ile işbirliği ve koordine içinde faaliyet yürütür. Birim Sorumlusu, Üniversitenin kurumsal iletişimi ile ilgili diğer birimlerin yürüteceği ve geliştireceği projelere danışmanlık yapar. Sunulan profesyonel destek sayesinde, sürdürülebilir ve etkin bir iletişimin gerçekleşmesine imkân sağlar. Madde 9- Basın-Halkla İlişkiler Biriminin alt birimleri şunlardır:
Sosyal Medya ve Tasarım Ofisi Madde 10- Üniversitenin internet alanında sosyal medya uygulamaları ile görünürlüğünü ve tanınırlığını sağlar. Sosyal medya mecrasındaki gelişmelerin analizlerini yapıp raporlar. Hazırlanan proje ve etkinliklerle Üniversitenin kurumsal imajını geliştirecek faaliyetler yürütür. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Üniversite ve birimlerinin internet sitelerinin güncelliğinin kontrol ve denetimini sağlar. Kurumsal kültürün gelişimine katkı sağlayacak faaliyetler ile birlikte yazılı ve görsel basına ilişkin hazırlık, düzenleme ve yayın süreçlerini takip eder. Medya Birimi tarafından üretilen elektronik içeriğin sosyal medya mecraları yoluyla sunumunu gerçekleştirir. Basın ve İletişim Ofisi Madde 11- Üniversitenin tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşmesinde ihtiyaç duyulan profesyonel desteği sunar. Üniversitenin kurumsal kimlik geliştirme çalışmalarına yönelik projeler hazırlar. Üniversitenin kurum içi ve kurumlar arası katalog ve tanıtım süreçlerini Rektörlük Makamından gelecek bildirimler doğrultusunda ve belirlenen süre içerisinde gerçekleştirilmesini sağlar. Üniversitenin ilgili basın-medya kuruluş ve temsilcileri ile ilişkilerini yürütür, basın bültenleri hazırlar. Üniversite bünyesindeki etkinliklerin planlanması, koordinasyonu ve duyurulması işlerini yürütür. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Medya Takip Ofisi Madde 12- Üniversite hakkında kamuoyuna yönelik etkinlikler kapsamında yazılı, görsel ve elektronik basın ve yayın organlarında yer alan haber ve bilgileri takip eder. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Protokol Ofisi Madde 13- Üniversitenin kurumlar arası işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikleri kapsamında ihtiyaç duyulan faaliyetleri organize eder. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Kurumsal iletişim kapsamında hizmet faaliyetlerinin kalite düzeylerinin geliştirilmesi, ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtım süreçlerine destek sunumu ile değer üretiminin gerçekleştirilmesine katkı sağlar. Medya Birimi Madde 14- Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Televizyonu, Radyosu ve ESOGÜ Haber Ajansı’nın faaliyetlerini yürütür. Madde 15- Birimin amaçları şunlardır:
Madde 16- Birimin faaliyet alanları şunlardır:
Madde 17- Medya Biriminin alt birimleri şunlardır:
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Televizyonu (ESOGÜ TV) Madde 18- Merkezin hedef ve talimatları doğrultusunda görsel mecraya yönelik yayın faaliyetleri yürütmektir. Hazırlanan projeler sayesinde Üniversitenin kurumsal imajını geliştirecek ve kamuoyunu bilgilendirecek faaliyetler yürütür. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Radyosu (Radyo ESOGÜ) Madde 19- Merkezin hedef ve talimatları doğrultusunda işitsel mecraya yönelik yayın faaliyetleri yürütmektir. Hazırlanan projeler sayesinde Üniversitenin kurumsal imajını geliştirecek ve kamuoyunu bilgilendirecek faaliyetler yürütür. Merkez, Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Haber Ajansı (ESOGÜ Haber) Madde 20- Merkezin hedef ve talimatları doğrultusunda yazılı mecraya yönelik yayın faaliyetleri yürütmektir. Hazırlanan projeler sayesinde Üniversitenin kurumsal imajını geliştirecek ve kamuoyunu bilgilendirecek faaliyetler yürütür. Merkez Müdürünün uygun göreceği konularda ve zamanlarda Merkez bünyesindeki birimler ile işbirliği içinde faaliyetlere destek sağlar. Madde 21- 5187 Sayılı Basın Kanunu ve 26 Mayıs 1999 tarih ve 18/7 Sayılı Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile kurulan Eskişehir Osmangazi Haber Gazetesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Haber Ajansının yazılı (basılı/elektronik) yayım aracı olarak faaliyet gösterir. Gazetenin Sahibi, Üniversite adına Rektördür. Gazete Yönetimi, Rektör tarafından görevlendirilen bir Rektör Yardımcısının Yayın Yönetmenliği’nde, Yayın Yönetmenince belirlenerek Rektör tarafından atanan Sorumlu Müdür, İdari ve Mali Müdür, Koordinatör ile Medya Birimi sorumlusu tarafından yönetilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Yürürlükten Kaldırma Madde 22- 17 Eylül 2008 tarih ve 23/04 Sayılı Senato Kararı ile kabul edilen Eskişehir Osmangazi Haber Gazetesi Görev Ve Çalışma Yönergesi yürürlükten kaldırılmıştır. Madde 23- Bu Yönetmeliğin kabulünden önce Üniversite Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde görevlendirilmiş personel ve ekipman ya da teçhizatlar başka hiçbir işleme gerek olmaksızın Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne devredilmiştir. Yönergede Hüküm Bulunmayan Haller Madde 24- Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır. Yürürlük Madde 25- Bu yönerge, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yürütme Madde 26- Bu yönerge hükümlerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür. |