Duyuru Kuralları

Üniversite İçi Duyurulara Dair Kurallar:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve üniversite içinde öğretim üyesi, personel ve öğrenci gruplarına iletilmekte olan duyurulara ait dikkate alınması gereken önemli hususlar:

1. Duyuru taleplerinin Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezine basinhalk@ogu.edu.tr adresine açıklayıcı  bir şekilde iletilmesi gerekmektedir.
  2. Duyuruların hazırlanması ve redaksiyon süreci için ek zaman ihtiyacı olduğundan taleplerin hafta içi en geç saat 16.30’a dek iletilmesi önem arz etmektedir. Geç iletilen talepler bir sonraki gün işleme konulabilmektedir.
  3. Duyurunun hangi duyuru gruplarına (akademisyen, tüm personel) gönderilmesi istendiği belirtilmelidir.
  4. Öğrenci kulüpleri ve öğrenci faaliyetlerinin duyurulmasına yönelik talepler Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığından gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile paylaşılmaktadır. İzinler alınırken ilgili kulüp sorumlularının etkinliğin içeriği, görsel afişi ve benzeri tanıtıcı materyallerle ile bağlı bulunduğu dekanlığa başvuruda bulunması gerekmektedir. İzin süreci işletildikten sonra ilgili talebin olumlu sonuçlanması sonrasında Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından üniversitemiz web sayfasındaki etkinlikler bölümü ile sosyal medya hesaplarından (facebook, instagram, twitter) afiş paylaşımı yapılmaktadır.

Vefat –Başsağlığı Duyurularında ;

• Talebin basinhalk@ogu.edu.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.
  • Acil durumlarda ise yetkili Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi sorumlularına ulaşılarak talep aktarılabilmektedir. Dahili 5085-5091
  • Vefat eden kişinin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mensubu olması veya (akademisyen, personel, öğrenci) 1. dereceden yakını, akrabası (anne-baba-çocuk-kardeş) olması gerekmektedir. 1.dereceden yakınlık ilişkisi bulunmayan durumlarda duyuru yapılamamaktadır.
  • Duyuru talebinde vefat eden kişinin adı-soyadı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile kurumsal ilişkisi (çalışan veya emekli) vefat tarihi ve cenaze bilgilerinin eksiksiz belirtilmesi önem arz emektedir. Cenazeye gidecek personel için araç tahsis edilecekse aracın kalkacağı yer saat bilgilerinin de eklenmesi gerekmektedir.
  • Emekli Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mensuplarının vefatı durumunda kurum içine duyuru yapılabilmektedir. Ancak emekli mensuplarımızın yakınlarının vefat duyuruları yapılamamaktadır.
  • Hafta sonları ve resmi tatillerde yapılacak vefat - başsağlığı duyurularında kısa mesaj servisi kullanılmaktadır. Talebin basinhalk@ogu.edu.tr adresine iletilmesi gerekmektedir.